No prov imrg.

Tog en rast, har pluggat hela kvällen. Jag ska ha Mvg. x) Och just det här området inom biologi borde jag bli bra på och lära mig att fatta om jag ska bli läkare liksom. Nu har jag massor av sidor att läsa efter timmars "forskning" och jag har utvecklats. Kommer att få damp om de frågorna inte kommer upp. Stämma Johan.
Idag har också varit en lång dag. Mina sömnvanor blir värre och värre måste jag säga. Nuförtiden sover jag bara cirka 6-7h per natt. Så är helt utmattad. Fattar inte hur jag orkar ändå. Vilade en stund innan middagen och det var väldigt nära att jag somnade. Kl 21 är det Grey´s Anatomy, dubbelavsnitt, de sista från förra säsongen. Nästa vecka börjar den nya säsongen!! Det är stort!! Har fan väntat sen i .. maj tror jag. Och har hört att det kommer att bli en tuff säsong. Såg någon förtitt och de har verkligen tänkt till, omg vad spännande. Jag är egentligen inget äkta såpopera fan men Grey´s räknas inte som det. En del av mitt liv, har följt det i ca 4 år. x) Har säsong 1-4. Ska köpa 5an inom kort och nu kommer 6an. I säsong 5 hade de sitt 100e avsnitt. Och jag har sett väldigt många avsnitt mer än 3 gånger. Det är inte ett bortkastat liv. Det är lycka på ett skumt sätt. :P Men om något har hänt, något som kopplas med död eller sjukhus kan jag inte se det. Och förut, det var lite läskigt, när jag och Emelie hade äkta fighten hade helt plötsligt Meredith och Kristina de med :O Så det blev mäkta jobbigt att titta. x(
Funderar lite på att baka en kladdis till klassen som vi kan ställa i personalrummet. Men jag tror inte att vi har några formar hemma hos pappa x_x Kan ju inte sätta in en tallrik med smet i ugnen direkt..
Igår kväll satt jag och spelade gitarr för Danne. Skrev klart den hemliga låten till farmors födelsedag och funderar på att lära alla kussar den så att vi kan spela och sjunga den för henne. Det skulle göra henne lycklig.
Jag hittade högtalare som jag kopplade ihop med mp3n så har lyssnat under alla pluggtimmarna. Underbart. Tappar kanske koncentrationen ibland men det känns skönt iaf. Nu är jag vääääldigt trött.
Tillbaka till no boken och t-cellerna. So long suckers (A) x)

GLÄDJE!

Shit vad glad jag var efter ridningen igår!! Jag är lättpåverkad av endorfiner. Att jag även fick träffa mina bäbisar gav också en STOR effekt :D Så jag var hyper nhär jag kom hem. Sen kom min gamle skojare till kusin Robban Bobban och jag blev glaaad :D Och nu har jag snackat med Alex och han gör mig naturligt glad :D Vet inte hur men blir hyper bara jag ser att han är inne!! Fick Mvg på So-provet! Trodde att jag bara skulle få Vg och har oroat mig i typ en vecka. Så det kändes verkligen som en lättnad!!

Drömmarna kommer och går, mardrömmarna, om is, mörker, skrik och rädsla. Jag orkar inte. Det är darför jag verkligen behöver sakerna där uppe.

Btw, jag är tydligen klassreseansvarig eller något nu :P Jisses, de valde absoluut den lämpligaste :P Men folk verkar lita på mig och acceptera mig så det blir nog bra. Har kollat runt på saker man kan sälja. Ni får lova att köpa av oss sen ;) Men det känns inte som någon tyngd att ta på sig det utan det känns rätt roligt. Vi snackar Gotland och Sami sa att han kunde fixa halva priset till France ( :O ). Så är rätt taggad. Fast är inte helt ensam, jag och Sam är typ.. "representanter" " ledare" och John blev min officiella sekreterare. Tror inte att han gillar jobbet. Får skaffa en ny x)

Idag har Em och jag diskuterat varför tjejer alltid knäpper bh:n på innersta saken ( Micke hade tagit upp ämnet ) och jag vet inte vrf.. Vad ska man svara på det? :P Det är ju lättast ju, det hakar bäst där. x)

Ikväll ska jag tv-nörda och chilla (A) Borde plugga men orkar verkligen inte.. Har no-prov, rätt omfattande på torsdag och engelska ( skiit mycket glosor ) på fredag så måste antagligen läsa lite ikväll.

Idag har jag köpt en ny tröja på Cubus :D Den e verkligen supermysig. Ni som träffar mig imorgon kommer att få bevittna den :P En sak, det var typ lite lös tråd på den, ngn som hade lossnat, jag sa till och fick 15% rabatt. Egentligen kan man ju bara ta sönder något på något obetydligt ställe eller som man bara kan laga och få rabatt. Men man ska ju inte överdriva. :P Men den var trasig, lovar. x)


Spelar

Ska spela lite gitarr, men är helt seg i halsen så de kommer inte låta bra. Tipsa om lite låtar jag kan lära mig. <3

Grattis Petra och Sandra!

Till vinsterna :D
Till Petra. :D

Tävlingen.

Hhaha, det blev 8 fel. Ett stopp och en rivning. Min nya Curt. Gick super på framridningen sen blev det superläskigt att vara ensam tyckte han och hindrena som vi tränat utan att tveka var helt plötsligt helt livsfarliga. Men jag är nöjd för det kunde gått mycket sämre kan jag lova. Han tvekade på varenda.
Orkar inte gå in på fler detaljer.
Fick nya ponnycupen jackan. Status :P Den e fiiiin.
Har jobbat i typ 4 h. Supertempo. Hade tagit 6 timmar om vi kört det vanliga typ xP Men orkade inte mer iaf. Nu sitter jag och på massagedynan och tror min rygg lever igen.

Tävling imrg.

Satt och tittade runt på hbrf's hemsida och hittade en bild av Klubbmästare i hoppning 2008.
Jag: Ponny
Jocke: Häst
Tjejen: Privathäst.

Min sista tävling på Blåkulla. Vann med Bråka :D Lite kul att jag hittade bilden. Ser risig ut som jag alltid gör efter tävlingar :P
Imrg blir det 70cm med Darius, hoppas att det kommer att gå bra. Ska bli kul och spännande och är rätt nervös.
Känner jag mig själv rätt kommer jag att må illa imrg x( Och mitt hjärta kommer att banka ut ur min bröstkorg. Men jag ska göra mitt bästa och hoppas på det bästa. :D
Mitt första mål är att han kommer upp i någon som helst hastighet, mitt andra mål att jag kommer runt banan, mitt tredje att jag kommer till omhoppning. 4e att den går bra. 5e placering. 6e Vinst. Och lite annat i mellan. Men jag hoppas upp till mål 4 och femman skulle vara skitkul :D Skulle inte tacka nej till 6an heller men x)

Städa & Em

Nu måste jag nog städa. x( Sen ska jag på Emelies släktkalas ( eller vad man säger ). Har nästan läst ut boken nu.

Sjuk?

Tror jag håller på att bli sjuk, ingen svininfluensa, bara den vanliga skit förkylningen. Näsan rinner hela tiden, hostar mer och mer och halsen är inte i topptrim. Och är dessutom helt utmattad. Men det kan ju bero på andra saker som tex att jag ligger uppe halva nätterna och läser Twiligt, bok 4. Har kommit rätt långt. Ca hälften. :)
Idag var han inte på spanskan. :S Bajs. Jag blev inte glad. Det var också meningen att jag skulle städa mitt rum idag, gick sådär, men jag har städat till kaninerna och marsvinen så slipper ha dåligt samveta iaf. :) (Y)
Ni som har fb och är vän med mig, gå in och rösta på mina 4 malaco påsar. Skulle bli jätteglad. Är lite sugen på att vinna massa godis :P Så om ni älskar mig.. eller bara vill snylta mitt vinnargodiss.. :P (A) ;) Röösta. <33

Kommer antagligen lägga upp länkar här med men är hur trött som helst. Tillbaka till boken.

Roberrrrto.

Snyggaste killen xP För första gången ser jag fram emot spanskan :P
SO-provet gick åt helvete. Bilden kommer antagligen att gå åt helvete. Inget jobb imrg antagligen, jag som såg fram emot det. Någon som har lust att hitta på nåt ute imrg? Orkar inte sitta hemma och uggla.
Red Darius med sporrar idag, de gick rätt bra och på slutet var han där jag ville ha honom. :)
Sitter och väntar på ett svar från C. Sedan ska jag meddela PVJ.  VLK.

Is this the way it was supposed to be?

Man säger att man lär sig något av allt och att till och med när man slickar sina sår lär man sig, man lär sig hur man kan försöka undvika att få nya likadana, eller hur man kan förhindra att utsätta andra för det.
Jag vill bli ortoped för att kunna fixa andras fötter tusen gånger bättre än vad de arselhålen fixade min. De ska slippa kommentarer som " Jag skulle skämmas över att visa mig med dig " pga av något så löjligt som en fot. Jag ska bli expert och fixa fötterna. De ska inte behöva lida. Detta taggade mig idag, har suttit och pluggat hur mycket som helst men har inte orkar koncentrera mig och har flera gånger vart på väg att ge upp. Men då tänkte jag på att om jag fixar provet är det en del till att kunna fixa fötter. Jag behöver mvg:na. De är viktiga och de taggar mig och det känns som en bra fördel. Jag blev alltså mer målinriktad av en hemsk händelse.
Men det betyder inte att alla händelser har något gott med sig. Som i April.. olyckan. Kan inte se något gott i den?
Det enda jag lärde mig var att stanna borta från isen och se hur jag hanterar en nödsituation. Och det jag såg, och fortfarande kan se, inser jag i precis denna stund att jag kommer få nytta av när jag ska skrika åt folk att göra saker för att rädda någons unika och vackra fot. Jag orkar inte.
En grejj kan jag säga, försök inte att spela in hela so kapitlet på mp3:n om du själv läser upp. Det tar låååång tid och man uppfattar ändå inte vad som står. Det bästa är att läsa igenom och samtidigt föra anteckningar och kanske rita lite bilder. Terminens första prov, så man har ju inte kommit in i rutinerna riktigt ännu. '
Idag hade vi halv studiedag och jag ställde in att jag skulle jobba för att kunna plugga och hoppas verkligen att jag får nytta av det. Jag har fått tid att tänka på mig själv. Eller om mig själv. Jag fattar nu. Lite mer iaf.
Min ilska, mina känslor. Mitt hat och min press. Jag orkar inte.
Vi hade någon hälsorapport med väldigt skumma frågor, från typ staten för alla i åk 9. Min hjärna är deg just nu men de verkar tro att vi alla är små emon innerst inne. xP
Jag.. Jag.. Har märkt flera saker de senaste dagarna. För känsliga att ta upp. En sak iaf, jag tror jag håller på att gilla en kille.. det är inte bra. Inte när man går i samma klass och jag inte har någon som jävla aning alls vad han tycker om mig. Men jag kan inte sluta tänka på honom. Jag har fan börjat klottra ner hans namn.
Jvla skit jvla skit jvla skit jvla skit.

Bra saker:
Vi fick veckorapporterna av Sandra och jag hade mycket beröm från Robert, idrott. " Mycket bra start på terminen" " Helt suveränt" och sånt. Man blir så jävla glad. Dessutom fick jag från Johan, no :O "Bra jobbat!".
No är svårt, det gäller inte bara att skriva bra prov, man måste vara väldigt väldigt VÄLDIGT aktiv. Och mitt slit verkar ha gett resultat! :D Nu måste jag bara fortsätta att pressa och pressa.
Konstigt nog känns det som att jag gillar skolan lite.. :P Det beror nog mest på folket som går där och jag känner att jag gillar och kommer överens med de flesta. Och så finns han där. Söta vackra.
Han. <3

Födelsedagskalas :P

Imorgon fyller världens bästa kompis i hela världen år. :D Satt i typ en timme och slog in presenten :D Blev hur nöjd som helst. Jag åker till henne på morgonen och ger henne hennes presenter och äter frukost med henne, sedan drar vi till skolan och genomlider den och tar sedan bussen till Gullmars och tar oss till jobbet, jobbar en två timmar och åker sen hem till henne ( tror jag ) och hämtar Micke någon gång där emellan eller nåt :P
Ska bli mysigt och jag hoppas att hon kommer att få en perfekt födelsedag och jag kommer att göra allt som står i min makt för att det ska hända.

Idag har det vart skola, jag är tröööött. Har vart i stallet. Red Darius, hoppade bana, själva hoppningen gick rätt okej men han var skum emellan. Jag tror att han lider av allvarliga humörsvängningar. Så jag tror att vi passar rätt bra ihop xP

Imorse på no:n dissikerade vi gris-organ. Jag och Emelie fick en njure Cx Jag lekte äkta kirurgen och Emelie såg lite grön ut i ansiktet. Som ni vet så går det urinledare genom njuren och kan säga er att det inte luktade rosor när jag lyckades hitta den. x( Gris-piss. Yummy.

Mina marsvin knasar sig och Huggsy vaktar maten så Milton kommer inte få något x( Så förvirrade Huggsy genom att lägga in hö också för då visste han inte vad han skulle vakta och Milton fick en chans att äta. (Y) Marsvinen har även de allvarliga problem.

Idag sa jag hejdå till Charam. Det är så jävla sorgligt. På torsdag morgon kommer han och Sirre att vara borta för alltid. Men jag är även glad för deras skull. Halvgalna, springiga Charam blev halt om och om igen och har stått ett bra tag. Vilket har resulterat att han har fett"valkar" och är krubbitare. Han har aldrig förut vart tjock.
R.I.P och tack för allt som ni har lärt mig, speciellt Charam. Charam, Sir Antiq; Rest in peace. <3


Killar är idioter.

När man snackar om ett helt "folkslag" eller om flera personer av samma sort säger man att man inte ska dra dem över en kam, dvs anta att alla är precis likadana. Men killar, män, pojkar, gubbar, snopp-människor, de dras över av min superkam. Alla skadar dig. Jag säger inte att detta inte gäller för tjejer och jag har ingen tanke över att låta lesbiskt ochöver feminisktisk. Jag vill bara säga det. Alla är fega, rädda, mesiga, bedömande, ytliga idioter. Det är sant.

Vilken kille du än snackar med, vilken kille du än blir ihop med kommer du att bli sårad på ett eller annat vis stort eller smått. Killar är rädda. För vad? Vet inte. De vågar inte satsa. De vågar inte fråga.

Och om en tjej frågar en kille anses hon som desperat och skum av de flesta, men ändå gnäller killar att " Vadå, tjejerna får väl göra lika mkt" När jag sägera tt de inte gör nåt. Det räcker med en åsikt. Ta er era hål av en speciell sort. ( Du vet Marie. )

 


Felly & Marie & Emis <33

The Ugly truth var skitbra och den måste jag se fler ggr. Hur bra som helst.

Det blev massa flum och en annorlunda sovplats och massa drivbilder som jag hoppas kunna få tag på xP
Sen åt vi typ godis till frukost. Har även fått låna 3e Twilightboken av Felly :D

Åkte till Gullmars och skulle vänta på Emelie och Björne och då var det en skitäcklig gubbe som följde efter mig  :S I typ 7 min x_x Men jag överlevde. Vi fick 4 h jobb och planerat att jobba på tisdag.

Imrgon är det dissikering av gris hjärta/lungor/njurar och lever. Nice xP



PLUTTUNGARNA :D <33

Är hemma hos Felinda i stan med Marie och vi ska ha en helkväll. Bio, The Ugly Truth, vi skriver en recension senare ^^ Men översovning, cola och socker. Det enda man behöver. :P


Tja Cx

Sitter i skolan. Var duktig och la mig tidigt men kunde inte sova på en dryg timme ändå. Kuul. Matte om 10min, yay, not. Idag ska jag rida dressyr, antagligen Darius så hoppas de blir helt okej :]

Igår var jag med Susanne och hon visade mig hur man gör ett cv och så åt vi sushi och gjorde läxor. Maten var hur god som helst, någon special grejj, 5 sushi, 3 lax och 2 rullar, och så entreco ( strimlad ) och så misi-soppa och cola såklart. xP

Emelie den skolkungen, kommer väl om en stund. Har suttit och spelat gitarr i typ 1 h hos Nisse-P. Funderar på att spela upp I believe I can fly för honom för att se om mina gitarrskills och min röst duger.


R.I.P Ludde.

Jag vet hur hon känner, och jag hatar känslan och jag hatar att en av de jag älskar tvingas utsätta sig för den.
Emelies kanin Ludde, 5 år, avlivades idag pga lunginflammation. ¨

Idag har vart en kort skolag, vi överasskades med att få sluta 12 pga någon lärargrejj, de va heeelt okej för oss iaf. ^^ Så jag och Tilda drog upp till centrum och shoppade lite efter en avskyvärd skollunch som jag inte ens vill gå in i detaljer på. Jag köpte en liten väska med långt band, svart, från H&M för 99kr. Gillar såna och det var dags att skaffa en egen xP. Köpte också presenter till Emelie och Marcus men mer än så kan jag inte avslöja.

Hur mkt brukar ni spendera på presenter till folk? Om ni betalar själva asså.. Är det skillnad på vad för sorts vän eller hur tänker man?? Fattar bara inte vad man ska få pengarna ifrån. Jag köpte typ en sak den här månaden och nu är hela pengen slut. Kul. Jättekul. Men hoppas att det blir jobb i helgen. Annars vet jag inte.

Hittade ett jättefint nattlinne på H&M som jag ska be pappa köpa åt mig (A) Det var jätemysigt och jättefint. Kostade typ 129kr. Sponsra? (A) xD

Imrg börjar jag åtta, och slutar 20 i tre. Idrott. Ser faktiskt inte fram emot det för jag tycker inte att orientering är så jätteroligt direkt. För man måste ha massa massa massa kondition för att klara Mvg målen och någon sådan har jag inte. Missade några träningspass förra veckan ( vilket jag ångrar ) men hoppar upp på träningscykeln imrg.

Imrg efter skolan ska jag till Bibblan och träffa Susanne, vi ska skriva saker ^^ Och äta sushi efter <333
Älskar sushi. :D


Ridningen.

Vi hoppade en mindre bana med en tre hinderskombination och "hoppbommar" i S-svängar i galopp..
Jag hade Darius, ett litet genombrott idag :D

Nu är jag anmäld till Klubbhoppningen den 20 september på just Darius ( stod och valde, Bråka, Darius, Darius, Bråka, Darius osv osv.. ) 70cm. Min första tävling med honom och det är bara en hopplektion kvar innan tävlingen så det känns lite nervöst. Men ser fram emot det iaf. Har inte ridit honom så jättemånga ggr. På sistonde har jag känt de hästar som jag har tävlat väldigt bra, eller på sistonde, de senaste typ.. 3 åren (?) Curt, ( Charam hade jag ett tag med, fast det gick sådär ) Silver, Bråka, Nisse ( Fast han tävlade jag bara en gång men iaf ^^ ) och nu Darius då och det blir antagligen honom på Skogslotten och Ponnycupen. Får se hur Lotta tänker. Har såklart inte övergett Bråka, men det är roligt att lära sig nya hästar.

Nu ska jag sova. :P Tack för kommentarerna btw, vet att jag är dålig på att svara.

Som svar, det är nog okej med mig. Inte mer. Men okej iaf. Grey´s börjar inte förrän i oktober x_x Twilight har inte premiär förrän i november ( ska kolla med Felinda helgen efter ) och i helgen ska jag ev sova hos Felinda och jag Marie och Björn ska hjälpa henne på loppis xP

Och jag ber er alla att be för min kompis kanin Ludde, som verkar ha nått slutet av sitt liv, dock försöker jag ge lite hopp till Emelie så jag ber er att be för honom. Jag är inte kristen och inte ni heller antagligen men alla har en egen gud. Kanske inte den som sägs vara en gammal man med vit särk och massa skägg.

Min gud finns nog i.. Milton, Milton, sagohästen, men bara när den är god, annars vet jag inte riktigt. Den goda sidan av gud är kopplad till saker jag gillar och mår bra av. Men oftast vädjar man ju bara till sin gud i nödsituationer. När det är det enda man kan göra. Och detta är en sådan stund. Be. Tack.

 


Svar från en... felsägare. ^^

Hej Victoria,
tack för ditt mejl, dina kommentarer känns värdefulla!
Med den erfarenhet du har förstår jag att du inte gillar när någon kommer och säger att det inte gör ont.
Tack för att du delade med dig, det är bra att känna till!
Med vänlig hälsning

Jahapp, hon var vänlig iaf. Har inte kollat men antar att hon inte ändrade sin artikel, men vem vet. Nu känns det bra och egentligen blir inte någonting bättre eller sämre för mig egentligen men jag bidrog till en erfarenhet till hennes liv, så nu känner jag mig snäll. Plus att det var roligt att ifrågasätta någons artikel och måste nog göra det mer Cx Men en sak som ni också kan tänka på, gå aldrig endast efter ren fakta som hon verkade ha gjort. Om ni jobbar i skolan om te x .. isbjörnar, sök inte bara reda på fakta på internet, jämför fakta, läs forum, ifrågasätt, ring till djurparker och fråga om deras detaljerade vanor och hur de bygger upp en säker miljö i ett djurparksområde osv osv. Mvg. Om ni jobbar om något som ni vet att någon ni känner lider av eller man kanske ska uttrycka sig, lever med, våga fråga ( dock inte om ni vet att det är ett super-känsligt ämne ) Eller försök hitta forum och fråga folk. Men då gäller det att vara "på alerten" och börja i god tid så man kan se uppdateringarna.

 ( dock INTE till Jonas Görling, 18år )


Mail till en .. felsägare.

ag har flera anmärkningar på din artikel "Fakta om klumpfot" publicerad 21sep 2005.
 
För det första vill jag kommentera detta stycke:
 
"Är klumpfot farligt?
Nej, inte alls – och det gör inte ont heller, varken tillståndet eller behandlingen."
 
Det är kanske inte farligt för hälsan, men ont gör det. Min fot är behandlad ( inte särskilt bra iochförsig ) och jag har upplevt enorma smärtor som även tar till när jag inte ens rör på foten. Den hindrar mig när jag springer, och det är hur jobbigt som helst att köpa skor. Lite kortare? Mina fötter skiljer 2 storlekar, 36,38. Kul kul. Klackskor? Nej, kommer aldrig att komma på fråga. Så tekniskt sätt så lidet jag både psysiskt och fysiskt av min diagnos och jag gillar inte att någon som inte lider av detta kommer och säger att det inte gör ont.
 
Och så vill jag säga att jag uppskattar att du definerade termen "klumpfot" som fel, fast efter behandling men jag vill bara tillägga att jag tycker att "klumpfot" är fel hur behandlad eller ickebehandlad foten än är, för det låter hårt. Hårt och rått.
 
Victoria, 15år.




Fy fan fy fan.

Säg såhär, vi säger att ni som läser är en och samma person.

Vi har sagt till varandra att vi gillar varandra, du och jag, och vi chattar och smsar dagligen. Så berättar jag om min fot som är 2 storlekar mindre än min vänstra, som var sne när jag föddes, inåt, och som har blivit opererad flera ggr, som de har glömt ett stift i och som har 3 synliga ärr. Du fick veta det, person som jag gillar. Nu skämmer jag tydligen dig. Tack, tack så mycket. Ska du aldrig mer prata med mig pga en grejj som jag inte ens kan styra över? Då är du fan inte värd mig. Fy fan. Och vet du vad? Jag gillade dig tillräckligt mycket för att kunna bli sårad. Tack så mycket. Tack. Nu vet jag säkert, killar, går inte att lita på.

Inte ens dig Danne.


Hehehejj :D

Jag är trött. Jag är utmattad. Men jag känner mig ändå helt okej. Egentligen borde jag göra läxor men sånt är för.. för... inte för mig idag iaf. Lite senare kanske, men engelska glosorna ska jag väl klara av. Tuff början på veckan, 8-16 på måndagar. x_x

Jag sitter vid datorn, chattar med Jonas, kollar på tv och halvsover. Måste väl skriva nåt innan Danne får damp.


RSS 2.0